tirsdag den 19. juni 2018

Om homorygter

Jeg har været ude som censor. I fredags og i går. På en anden skole i den by, hvor jeg arbejder. 

Det har jeg skrevet lidt om i et tidligere indlæg. Hvor jeg blandt andet lige nævner, at en del af eleverne havde valgt at fremlægge om homoseksuelles vilkår.

Og sådan blev det. Jeg hørte en del om, hvordan det må føles at være mig.

Og jeg lyttede interesseret til elevernes refleksioner.

En af pigerne sagde alt det rigtige om diskrimination og ligestilling og tolerance. Dog spærrede jeg øjnene en kende op, da hun til sidst i sin fremlæggelse ville gøre rede for sin egen holdning til homoseksuelle. 

"I think it's a little weird," sagde ungmøen nemlig. Og var dermed umiddelbart ikke helt in sync med den fremlæggelse, hun lige havde leveret.

Men så sagde hun noget, der reddede det hele hjem for hende.

"But I think that's because I have never seen two men or two women kissing. If I had seen that from time to time, I probably wouldn't find it weird."

Smooth. 

Og totalt forståeligt, at unge kan have en holdning som denne pige, når de ikke møder bøsser og lesbiske i deres hverdag.

Hun fik således fortalt mig, at tanken om homoseksuelle i hendes optik er lidt bizar, men samtidig givet en fuldkommen fornuftig grund til, at det forholder sig sådan.

Så jeg sad der og følte mig ikke den mindste smule forulempet.

Det skulle hun have credit for, så da hun efter eksaminationen var inde for at få sin karakter og sin feedback, roste jeg hende, fordi hun havde sagt sin mening, uden at jeg følte mig trådt på.

"... og jeg lægger mærke til den slags," tilføjede jeg, "for jeg er sammen med en kvinde."

Hvorpå pigen sagde noget, der fik min underkæbe til at ramme mit brystparti med et klask. Sådan lidt i overført betydning altså 😉

"Ja, det ved jeg godt."

WTF?

Vi er lige enige om, at jeg ALDRIG i mit liv havde set omtalte pige før, ikke? Og der sad hun og fortalte, at hun ved, jeg knalder med en anden dame.

Fuck.

Jeg kan selvfølgelig godt regne ud, hvordan hun er blevet gjort bekendt med oplysningen. For hun kender nok nogle af eleverne på MIN skole. Og så har hun spurgt lidt ind til, hvordan censor er. Det er ret normalt, tror jeg.

Og jeg tænker, mine elever har svaret, at jeg er sød og venlig. Sjov måske. Ikke særlig skrap. 

Og ... homoseksuel.

Hvorfor det sidste er væsentligt, ved jeg ikke. De havde nok ikke omtalt min seksualitet, hvis jeg havde været sammen med en mand.

"... og så er hun hetero!" 

Nej, vel?

Nå, men jeg er snart vant til at være the talk of the town. Og jeg håber, at jeg netop ved at være åben over for denne pige kan få hende til at synes, det er mindre bizart at elske en person af sit eget køn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar