tirsdag den 29. september 2020

Bliver lidt træt

Du kender det sikkert godt.

Du har bedt dit valghold, en skøn blanding af elever fra alle de tre niendeklasser på den skole, hvor du underviser, om at lave en engelsksproget præsentationsvideo af skolen.

Videoen skal lægges op på en internetplatform, hvor elever fra skoler over hele Europa kan arbejde sammen. 

eTwinning-platformen.

Her er du og dit valghold, som du i øvrigt kalder Global Outlook, og som handler om at give eleverne et mere globalt udsyn, få deres øjne op for de problematikker, verdenssamfundet bokser med, og give dem en større interkulturel kompetence, med i et projekt, der skal sætte spot på sprog.

I projektet deltager skoler fra Finland, Polen, Tyrkiet, Bulgarien, Rumænien, Sverige og Ukraine.

Og så altså DINE elever.

Du kender egentlig ikke disse elever, fordi du ikke normalt underviser på årgangen, men du ved alligevel, at det kan være nødvendigt lige at minde dem om at holde en ordentlig tone, når de sådan skal kommunikere med mennesker fra andre kulturer.

Så du skriver følgende i opgaveformuleringen:

"Tag det seriøst! Husk, at I repræsenterer danske skoleelever, og I ønsker ikke at fremstå som nogle useriøse klaphatte."

"Tal pænt! Husk, at andre lande måske har et andet forhold til bandeord som 'fucking', 'shit' og 'bitches'."

Ja.

Så du synes jo ligesom, at du fucking (😂) HAR gjort opmærksom på, at du forventer en vis dannelse i englebassernes måde at præsentere skolen på.

Og.

Så er det altså.

At du bliver en LILLE SMULE TRÆT, når du afspiller en af deres videoer og hører følgende ord.

"So, to all straggots, straight people, straight individuals, non-gay people: This is the cabinet where we place our mobile phones in the morning to have them locked away."

...

Øhm ...? WTF? 

Har de mon drukket af natpotten på niende årgang?

Det er det mest bizarre statement, du har hørt i meget lang tid, ikke? For hvad fanden har seksualitet at gøre med skolens mobilpolitik?

Biseksuelle, homoseksuelle og transpersoner må i hvert fald åbenbart ikke vide, at englebassernes mobiltelefoner bliver låst inde i et skab om morgenen.

Imbeciles!

Samtidig er det tankevækkende, at du skal opleve netop sådan et udsagn på et hold, hvor du har valgt IKKE at springe ud.

ALLE dine øvrige elever ved, at du er en kvinde til kvinder, og de holder sædvanligvis fordomsfulde udsagn pænt tilbage i din tilstedeværelse. Men så snart du står over for en flok, som IKKE har kendskab til din seksualitet, ja, så stikker homofobien sit grimme ansigt frem.

Ja, det kender du sikkert godt.

Eller not. Men nu har du så hørt om det. Og jeg kan fortælle, at det minder lidt om at slå i en pude.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar