tirsdag den 12. februar 2019

Om at være vintage

Det er jeg. Vintage 😋

For det er bedre at være vintage end at være halvgammel. Og halvgammel, det er man vel, når man har passeret de 50. For er man 100, er man i hvert fald HELgammel.

Vintage dækker det hele. Fra halv- til hel-.

Når man er vintage, har man en vis klasse. Og en smuk patina.

Og ... TADAAAH:

Vintage er TRENDY 💃💃💃

Det opdagede jeg i dag. Hvor jeg først havde en hyggelig frokostcafédate med min førstefødte. Og med kartoffelmadder, nammenam.

For efter frokosten ville barnet gerne i genbrugsbut... øh ... nej ... VINTAGEbutikker selvfølgelig. Pardon me 😋

Og der findes fandme en del. Selv i Randers.

Jeg tror, vintagekonceptets popularitet delvist skyldes den massive individualisering, vi oplever i vores samfund i dag. Du kan få alting, præcis som du vil have det og nøjagtigt tilpasset DINE præferencer. Lige fra mobilabonnementer til design-selv-dine-Nike-sko.

Alt skal være unikt. Det skal rumme et statement. Masseproduktion er kønsløst.

Eller måske er det et resultat af den fede og ubrudte strøm af boligprogrammer, vi har været plaget med på tv i de seneste år. Hvor loppemarkeder, auktioner og genbrug er blevet ophøjet til tæt på guddommeligt.

Ikke fordi jeg har noget imod denne guddommelighedsstatus. Det er faktisk ikke så lidt bedre for klimaet at købe brugt end at købe nyt. Så two thumbs up til secondhand fra mig 👍👍 

Derfor gik jeg også gladeligt med datteren på shopping i dag.

Vi var blandt andet en tur i Von Otto. Det sagde mig ikke lige en skid. Havde aldrig været der før. Men det viser sig, at Von Otto faktisk er i fjernsynet i morgen (!). Og jeg MÅ også sige, at det var en spændende butik.

Som BUGNEDE af produkter. Gamle, billige og med monstermeget sjæl.

Jeg kunne sagtens have ladet mig friste. Ikke fordi jeg mangler noget, men fordi den slags butikker netop SKABER et behov for at købe ting, man ikke har brug for. 

Barnet købte dog: et Børge Mogensen spisebord til 1900 kroner, et entréskuffemøbel til en hund, fem krydderikrukker fra 60erne, en stuelampe og en lysestage af messing.

Og hun var SÅ tilfreds.

Det har været en dejlig dag 😄

Ingen kommentarer:

Send en kommentar