tirsdag den 18. april 2017

Noget om mængder (og også lidt om mænd og kitchen duty, når jeg nu er i gang)

Der er en ting, der undrer mig. I forhold til mængder.

Som nu for eksempel forleden dag, hvor jeg skulle lave en lækker lille peanutsauce til de fyldte kondomer (aka friske forårsruller, men mine sippede børn HADER, når mor kalder dem det andet, så det gør jeg selvfølgelig, muahahaaah), som jeg havde på tegnebrættet til aftensmaden.

På ingredienslisten stod: "5-10 dråber fiskesauce."

Jeg bruger egentlig aldrig fiskesauce til noget.

Men da jeg er helt utroligt autoritetstro og altid følger mine opskrifter i en fuldstændig hysterisk grad, kørte jeg selvfølgelig i Rema for at hente fiskesauce.

Og hjem kom jeg med denne flaske:


150 milliliter, værsgo.

Gad vide, hvor mange dråber, der går på 150 milliliter? 1000 måske? 

Hvis det er tilfældet, rækker denne flaske altså til ovennævnte peanutsauce ... øh ... fucking 200 gange!

Til gengæld er den efter åbning holdbar i 60 dage.

Så hvis ikke vi skal begå madspild og hælde lortet i vasken, skal vi altså have peanutsauce mere end tre gange om dagen i de næste to måneder.

And now I'll let you in on a secret: AIN'T GONNA HAPPEN!

Og prøv så bare lige at skulle bruge en skefuld tahin til en auberginesalat:


Fucking 300 gram i et glas! Til ÉN skefuld.

Damn.

Til gengæld har importøren IKKE været så venlig at oplyse, hvor længe produktet er holdbart EFTER åbning. 

Så tak for crap!

Hvorfor er det lige, at ingredienser, som man kun skal bruge en ganske lille snas af, udelukkende kan købes i gigantpakninger, hvoraf man ender med at smide 95 procent ud?

Det pisser min politisk korrekte, madspildsallergiske sjæl af!

Bum.

Og noget andet, der pisser min sjæl af, er mænd.

Ikke alle mænd selvfølgelig.

Jeg kender faktisk mange mænd, som jeg sætter stor pris på (så længe de ikke mener, de skal give mig romantik og sex).

Men for satan altså.

På den skole, hvor jeg underviser, skiftes vores samarbejdsteams til at tage opvasken i lærerkøkkenet en uge ad gangen.

Og i denne uge er det mit team, der står for køkkentjansen.

Jeg er eneste kvinde i et team på fem.

Og gæt, hvem der kom til at tage opvasken i dag?

How right you are!

Mine fire gode mænd forsvandt ganske enkelt rundt om i huset, da det var ved at være tid til at iføre sig gummihandskerne. Og jeg tror slet ikke, det faldt dem ind, at de kunne forventes at tage et initiativ.

For de har jo mig.

Pis.

Nu må vi kvinder altså virkelig tage os sammen og forlange lidt af vores sønner derhjemme. For det kan ikke passe, at vi lader dem udvikle sig til forkælede husholdningsidioter (fedt ord, som jeg lige har læst i Politiken ;-)), som uden skrupler vælger at køre på frihjul, hver gang det trækker op til husligt arbejde.

Bum igen.

Nå, men enden på historien blev, at jeg vred armen rundt på et par stykker af mine kære teammedlemmer, så vi trods alt kom til at deles lidt om vores kitchen duty.

Og nu vil jeg om lidt sætte mig til bordet. 

Sønnike er ved at stege koteletter til mig ;-)

5 kommentarer:

 1. Først lige en kommentar til den der enormt morsomme kollega der absolut chikanerer dig. Det er altså ikke ok. Jeg har ikke nogen decideret løsning, men du er nok nødt til lige ud sige til ham at du godt er klar over at han naturligvis bare laver sjov (as if...), men det altså ikke er sjovt i dine øjne og at han går over dine personlige grænser. Selvfølgelig må du sige det til ham uden at andre hører på det for ikke at få ham som fjende hvis han føler sig ydmyget.
  Han tror formodentlig at han kan omvende dig, eller også tror han at han kan slippe af med sin opførsel fordi du er lesbisk og derfor ikke er i risiko zonen for at hidse dig op over mænds tilnærmelser.
  Og så den der Tahina - den kan holde sig uendelig længe i et almindelig køkkenskab. Når den står vil du se at der kommer et olielag på toppen - man ryster den godt og grundigt og bruger så mere af den. Eller også opbevarer man den med bunden i vejret og så er der ingen olie på toppen.
  Prøv at blande Tahina med vand, citron, hakket hvidløg og hakket bredbladet persille - slå opskrift op på nettet hvis du ikke tør gå efter fingespitzgefuhl (undskyld, ejer ikke en umlaut på mit tastatur). Spises med pitabrød og hummus og salat. Selv tak ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Yeah. Jeg har også besluttet, at jeg må sige fra. Jeg var virkelig påvirket sidste gang, og det er ydmygende, hvis han mener, han kan behandle mig sådan, fordi jeg er sammen med en kvinde.

   Og hvad dit tahin-tip angår, så tusind tak. Nu har jeg jo et helt glas, jeg skal have brugt, så din opskrift skal helt sikkert prøves :-)

   Slet
 2. Du kan forresten også proppe et par hele auberginer i ovnen (varmluft, 200 grader) en god times tid til de er småbrændte udenpå og ganske punkterede. Derefter skraber du indmaden ud og moser let med en gaffel. Tilsæt et par skefulde Thina....

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder næsten som baba ganoush, og hvis det er tilfældet, så HAR jeg prøvet det og synes, at det smager himmelsk!

   :-D

   Slet
 3. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet