tirsdag den 19. november 2013

Valgdag

Fuck, hvor har jeg aldrig været mere i tvivl om, hvor krydset skal sættes!

Som udgangspunkt har jeg jo en demokratisk pligt til at stemme. For det der med valg er en betingelse for demokrati. Og demokratiet er i grunden bevaringsværdigt, synes jeg.

Yep.

So far, so good altså: Vi har hermed konstateret, at jeg må en tur i stemmeboksen.

Og her lander vi så i solar plexus på det spørgsmål, der er ved at få mig til at stikke ild til håret af ren ubeslutsomhed.

Where to put the damn X!

Jeg er unægtelig en sammensat person. 

Førhen var det så enkelt: 

Jeg var virksomhedsindehaver, bosat i velhaverkvarter og gift med Lucifer, der havde en skræmmende psykologisk indflydelse på mig og ikke kunne drømme om at stemme andet end blåt. Ligesom mine to kloge tudser (også somme tider kaldet mor og far), der gennem hele min barndom med usvigelig sikkerhed har stemt til højre for midten og aldrig lagt skjul på det.

Arv og miljø = blå blok.

Men nu:

Nyuddannet folkeskolelærer med uprætentiøs folkeskolelærerøkonomi, adresse i ludergaden, lesbisk.

Aktuel situation = rød blok.

Det burde altså være simpelt nok:

Jeg skal stemme rødt. 

Men så kommer jeg til at tænke på, hvordan mit jobcenter fuckede med mig, da jeg som ledig og uden jobchancer for to år siden søgte om at tage min uddannelse på dagpenge. Smækkede kassen i med et øredøvende brag, så jeg længe måtte forsørge mine fire børn med en månedlig indkomst på 0,00 kroner, mens jeg kunne se, at alle mine medstuderende på studiet uden videre fik enten dagpenge eller revalidering under uddannelsen. Fordi de bor i en anden kommune. Urimeligt. Og resultatet af en socialdemokratisk lokalledelse her hos mig.

Men hov?! Det er da ikke rød politik sådan at udtvære folk, der allerede ligger ned?

Jo, det er det jo så altså blevet. Det er der talrige eksempler på, i hvert fald på landsplan:

 • regeringens arrogante behandling af ledige - "sådan er det jo-syndromet" kan vi jo kalde det
 • regeringens arrogante behandling af SU-modtagere til fordel for skattelettelser til erhvervslivet
 • regeringens arrogante behandling af lærerne
Rød blok fører blå politik.

Skal jeg så helt ud at stemme Enhedslisten, hvis jeg vil have et rødt parti? 

Ikke på vilkår, pomfrit. Jeg går for eksempel ikke ind for vold, anarki og det retsløse samfund. 

Shit.

6 kommentarer:

 1. Hvad endte du så med at stemme, hvis man må spørge?;)
  Og er det ikke lidt letkøbt at hentyde til at Enhedslisten går ind for vold, anarki og det retsløse samfund? :D :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor jeg satte mit kryds, tror jeg, at jeg vil holde for mig selv. Tror faktisk ikke en gang, Ladyen bliver indviet. Men jeg SATTE det, og har dermed gjort min pligt ;-)

   Det med Enhedslisten og vold er min egen (og vist også andres, kan jeg læse i medierne) fortolkning af den kendsgerning, at partiet vil afskaffe politi og overvågningskameraer i det offentlige rum.

   Hvad skal jeg så stille op, hvis en eller anden idiot slår mig ned (man HAR jo hørt om hate crimes), når det ikke er fanget på film, og der ingen er til at pågribe manden? Det øger i hvert fald ikke min retssikkerhed.

   Derudover er Enhedslisten ofte ret hurtige til at forsvare den person, der kaster med brosten, smadrer butiksruder og stikker ild til affaldscontainere og biler.

   Og hvis du læser mit indlæg om min dejlige Ikea-måtte ;-) ved du også, at jeg ikke går ind for afskaffelse af ejendomsretten.

   Den slags rød er jeg ikke.

   Dermed måtte jeg i går altså vælge mellem den blå politik, som rød blok fører, og den blå politik, som blå blok fører.

   Hmmm ...

   Slet
 2. Enhedslisten bliver vi i hvert ikke enige om haha :-D
  Men kan godt se issuet eller dilemmaet i det andet ;-)
  Så længe man har stemt har man i hvert fald givet sin mening til kende..selvom jeg personligt stod med den der følelse af "nå og hvad så nu.." :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og i det hele taget er der i mine øjne et issue i selve begrebet blokpolitik. Den slags går ud over mangfoldigheden, synes jeg.

   Og endnu værre bliver det af, at de radikale har plantet sig strategisk perfekt lige i midten og i realiteten ofte bestemmer, hvilken blok der ifører sig borgmesterkæden. Eller statsministertaburetten for den sags skyld (øh ... i det omfang man altså kan iføre sig sådan en ;-)).

   Ved sidste valg pegede de således på rød blok i min kommune. Og ved dette har de peget på blå. Dermed skifter borgmesterkæden fra S til V.

   Det er meget magt til de radikale.

   Slet
 3. Sådan som de kan li' det ;-) Det må da også være dejlig belejligt sådan at kunne hoppe lidt frem og tilbage. Hurra for den lilla politik...eller noget :-D
  men det bliver da interessant om der så kommer nogen reel ændring i tingene i din kommune eller om det bliver mere af det samme bare i en anden forklædning. Jeg er sgu en værre pessimist når det kommer til politik, jeg tror det sidste :-P

  SvarSlet
  Svar
  1. Yeah, same, same. Over and over. Gab, gab.

   Faktisk er det mest interessante, der i de senere år er sket i dansk politik, i mine øjne, at den mand, der bad mig knalde hans kone (se indlæg fra april eller deromkring), er far til en af vores forholdvis prominente folketingspolitikere, som til gengæld ikke aner, at hans mor har levet i et lesbisk forhold i flere år.

   Se DET er der sgu mere kød på end gennemskuelige radikale strategier, haha. NOW we're talking!

   Slet