onsdag den 26. juni 2019

Partyuge

Meget kan man sige om denne sidste uge inden sommerferien (elevernes sommerferie altså, for vi lærere skal også på job i næste uge), men livsforlængende er den sgu ikke.

I hvert fald ikke MIN version.

For det er PARTYUGEN 🎉💃🍹 Og det i en grad, så der ganske simpelt ikke findes andre uger hele året, der er så tæt pakkede med fester som denne. 

Vi startede i fredags. Med min mors fødselsdag. Hun holdt ikke noget stort på selve dagen. Vi i familien var bare velkomne til at suse ind omkring til en snack og et glas rosé efter arbejdstid. For at ønske tillykke.

OG for at hilse på onkel Helge.

Og grunden til, at onkel sådan kan tilrane sig en central placering ved min mors fødselsdag, er, at han til dagligt bor i Australien. Det har han gjort siden midt i 70erne. Og det er forholdsvis sjældent, at han lige stikker forbi til en pizzasnegl.

Han er som regel på besøg hjemme i Danmark en gang om året eller hvert andet år. Og det sker som regel i forbindelse med, at han skal til en eller anden konference i Europa. 

Han er en vigtig person. Verdenskendt hjertespecialist. Med en del rejseaktivitet. Og når han lander i Europa til en konference eller et vigtigt møde med andre vigtige mennesker, besøger han altid familien i Danmark. 

Det er hyggeligt, for han er en fin fyr, og vi glæder os allesammen, når han skal komme.

Og det skulle han i sidste uge. 

Troede vi.

Der opstod imidlertid lige den lille bagatel, at onkel umiddelbart inden afrejsen fra Sydney i onsdags blev bremset i lufthavnen. Og nægtet indrejse i Danmark 😱😱😱

Fordi han er australsk statsborger, og hans pas udløber ... 18 SEPTEMBER. 

Og i onsdags var det den 19 JUNI.

And the problem is? tænker nu uoplyste bloglæser.

Og indtil for nylig ville jeg have været tilbøjelig til at give den uoplyste bloglæser ret. For ... øh ... er hans pas så ikke gyldigt i næsten tre måneder endnu?

Og kan han så ikke rejse, hvorhen han vil?

Det korte svar er nej.

Det kan han så ikke.

I Danmark skal et pas skal være gyldigt i MINDST tre måneder, for at man kan få indrejsetilladelse. 

Og onkels pas var gyldigt i tre måneder minus ÉN FUCKING DAG.

Regler er imidlertid regler (i særdeleshed efter Støjberg har været her), og selv om onkel sporenstregs kontaktede den danske ambassade i Australien OG hans flyselskab brugte to timer på at prøve at hjælpe ham, var det hele omsonst. Onkel måtte se sit fly lette uden ham og vende kølergrillen hjem mod villaen i Sydney.

Skal man absolut glæde sig over noget, så må det være påmindelsen om, at en udløbsdato i et pas er fucking FIKTIV. Det tror jeg sgu ikke, vi glemmer igen her i familien.

Nå, men hele familien (mig og mine rotter og min søster med mand og børn og min bror med kone og børn) var igen trommet sammen i søndags. Denne gang for at fejre min mor ordentligt. Med mad fra Smageriet og alting. 

Og naturligvis igen med onkel som planlagt midtpunkt, for søndag ville han nok være kommet over sit jetlag.

Jep.

Mandag var vi for en gangs skyld trommet sammen. Denne gang hos min søster, fordi min nevø havde fødselsdag. De plejer ellers at holde deres fødselsdagsfester i weekenderne. Men de ville gerne have onkel med til festen. Og han skulle rejse hjem midt i denne uge. Derfor blev det mandag.

Jep igen.

Og i går var det min ældste datters tur til at lade sig fødselsdagsfejre. Hun plejer OGSÅ at holde fest i en weekend. Men du kan jo selv gætte, hvorfor hun i år gjorde en undtagelse. Onkel havde jo heller aldrig set hendes nye lejlighed, så den ville hun gerne vise frem.

Jep igen.

Nå, men ikke mere onkel nu. Jeg opsummerer i stedet festprogrammet:

Fødselsdagskalas fredag, søndag, mandag, tirsdag.

Nu: to dages pause.

På fredag: sommerfest på skolen. 

På lørdag om formiddagen: fødselsdagsbrunch for de tre af mine fire børn, der har fødselsdag i denne uge (og yes, der MÅ være en uge om efteråret, hvor der ikke rigtig kommer noget i fjernsynet 😋)

På lørdag om aftenen: 18-års fødselsdag hos Übermenschs søn.

Og SÅ tror jeg, min midaldrende kvindekrop trænger til en festpause. Og min hjerne trænger til alenehed for en stund.

Shit.

Nå, men jeg må en tur til tennis.

Keep cruisin' 💜💜💜

Ingen kommentarer:

Send en kommentar