torsdag den 24. marts 2016

Vågnede med et grynt

Du kender sikkert situationen:

Du vågner op om morgenen, og det første, du gør, er at række ud efter din mobiltelefon og gå på BT for at læse nyheder der. (Så højkulturel er du nemlig.)

Og efter en stund ligger du og øffer, fordi du er stødt på en artikel, hvor folk ganske enkelt er nogle små idioter. Dem er der åbenbart mange af i BTs artikler.

Som nu her til morgen altså.

Den artikel, jeg stødte på, var denne.

Her kunne jeg læse, at en eller anden fodboldkommentator er landet i en offentlig shitstorm, fordi han i et tweet efterlyser muslimer, der tager afstand fra de modbydelige terrorangreb i Bruxelles i forgårs.

And guess what:

Det skulle han eddermame aldrig have gjort.

Nu bliver han nemlig kaldt en "klam gammel mand" og en "fordumsfuld fed klaphat", der har "fået lukket for ilttilførselen til hjernen" (bemærk i øvrigt den unikke måde at stave "fordomsfuld" på). 

Selv menneskesmugleren Lisbeth Zornig kaster verbale stokkeslag efter den stakkels fodboldkommentator, idet hun glæder sig over, at hun ikke kender ret mange af de personer, der har liket hans tweet.

Øh ... og så er det lige, at jeg må stille et diskret spørgsmål:

Har manden egentlig ikke ret? 

Jeg har sgu for eksempel ikke hørt en eneste imam fordømme de usle møgdyr, der myrdede løs i Bruxelles i forgårs.

Ikke en.

Og når imamerne tier, skal vi så antage, at de samtykker? Er det ikke sådan, tavshed plejer at tolkes?

Og hvis de samtykker, er de så ikke godt i gang med at undergrave og mistænkeliggøre alle de fredselskende, velintegrerede trosfæller, de har her i landet? De muslimer, der ØNSKER vores samfund?

Det er i min optik dem, det går ud over. Røvrendt af deres egne talsmænd.

Så vil d'herrer imamer venligst se at bringe Dem selv helt frem i rampelyset og få sagt tydeligt fra! 

Ellers tror jeg, at I mener det modsatte.

Bum.

I artiklen kan man også læse en kommentar fra en muslim, der ikke ville vide, HVORDAN hun skulle bære sig ad med at sige fra.

Øh ...

Hun kunne jo for eksempel lave et tweet. 

Eller også kunne hun møde op til en mindehøjtidelighed. Dem er der som regel nogle stykker af.

Eller også kunne hun starte en Facebook-gruppe.

Eller bare udskifte sit profilbillede med det belgiske flag.

Eller hun kunne skrive et læserbrev.

Eller et blogindlæg.

Eller lægge et billede på instagram.

Der er talrige muligheder for at sige fra. 

Brug dem.

Og til den stakkels fodboldkommentator vil jeg sige:

GODT BJÆFFET!

Bum igen.

3 kommentarer:

 1. Hvorfor skal hun overhovedet tage afstand? Fordi hun tilfældigvis deler ideologi med en ekstremist der tydeligvis har et eller andet forskruet forhold til virkeligheden?

  Jeg har ikke behov for at tage afstand til skøre kristne/danske nazister, homofober og racister som handler på det "fordi de er danske eller kristne" - det er jeg også, men det sætter os bestemt ikke i samme båd!

  Jeg mener ikke at de "behøver" at tage offentlig afstand, fordi det giver sig selv, at det er absurde, umenneskelige handlinger.

  Jeg har stor empati med muslimerne, for det er dem der bliver ramt, og det er nu dem, mange går efter. "Du skal sige højt og tydeligt at du er mod dem, og hvis ikke du gør, antager jeg er du er med dem!" Det er for mig en meget ignorant holdning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe, tænkte sgu nok, jeg skulle kunne lokke en kommentar eller to frem med dette indlæg :-)

   Jeg kunne jo vende spørgsmålet om og spørge, hvorfor i alverden man IKKE skulle ønske at stå sammen med andre og sige nej tak til det brutale svineri, der har fundet sted i Bruxelles.

   Ignoranter som jeg synes, det er tankevækkende.

   Og nu spørger damen jo selv, hvordan hun kan gribe det an.

   Men mere interessant end damen er da alle imamerne. Jeg har set sympatitilkendegivelser fra en lang række ledere af både nationer og organisationer. Men ingen imamer. Det ville da også give dem en chance for at rette lidt op på det image, der i den sidste tid efter alle afsløringerne på TV er blevet lidt blakket.

   Slet
  2. Selvfølgelig skal vi alle tage afstand, men jeg synes at ansvaret bliver puttet på muslimerne, som netop er dem det går mest ud over.

   Desuden så jeg en udtalelse fra imamer i Århus på nyhederne, men kan simpelthen ikke finde den igen - overskriften fortalte noget helt tosset, men imamerne sagde at de tog stor afstand til terrorhandlingerne, som de også har gjort til de sidste mange terroraktioner begået af IS.

   Slet